Zpět

Mistrovství Evropy Na Hvězdě startuje!

Mistrovství Evropy Na Hvězdě startuje!

Pět měst a šest stadionů bude od víkendu hostit nejvýznamnější sportovní akci tohoto roku. Celý baseballový svět upírá pozornost k České republice, kde se odehraje doposud největší šampionát starého kontinentu s šestnácti nejlepšími týmy. Fanoušci na Vysočině se můžou těšit na kolotoč utkání základní skupiny B a vybrané zápasy následujícího play-off.

Sportovní areál Na Hvězdě v Třebíči se pro úvodní část mistrovství Evropy mužů stane domovským stadionem pro výběry Itálie, Velké Británie, Švédska a Maďarska. Sice zde nebude startovat český národní tým, který hraje svá utkání v Ostravě a Brně, ale diváci na vlastní oči uvidí hned dva ze čtyř evropských účastníků letošního neoficiálního mistrovství světa World Baseball Classic! Italové obhajují bronzové medaile a určitě budou patřit k jedněm z favoritů. Hodně vysoko má jistě namířeno i Velká Británie. Švédsko se může stát černým koněm ME a tuto silnou trojici doplní nováček šampionátu Maďarsko. Slavnostní zahájení turnaje proběhne v neděli 24. září 2023 v 17:00 hodin.

A podle posledních informací si sportovní areál Na Hvězdě vybral k návštěvě také prezident World Baseball Classic a místopředseda Major League Baseball pan Jim Small. „Je to pro náš klub, město Třebíč a kraj Vysočina obrovská pocta, že zde budeme moci osobně přivítat člověka, který řídí nejvýznamnější turnaj národních týmů na světě. O takovém propojení s nejvyššími patry profesionálního baseballu Na Hvězdě se nám ani nesnilo.“ Říká k plánované návštěvě, která by měla proběhnout v pondělí 25. září 2023 před utkáním Itálie se Švédskem, předseda klubu Třebíč Nuclears Jan Urbánek.

Možnost pořádat tak významnou sportovní akci vnímá šéf třebíčského baseballu zároveň jako ocenění práce všech členů i partnerů klubu. A pomyslnou třešničkou na dortu je hned trojnásobné zastoupení Nuclears na soupisce národního týmu. V reprezentačním dresu budou o případnou historickou medaili pro Českou republiku bojovat hráči Třebíče Lukáš Hlouch, Jeff Barto a Jake Rabinowitz.

Na úvodní den evropského šampionátu je pro fanoušky v Třebíči připravený také bohatý doprovodný program. V neděli 24. září 2023 si už od 9 hodin budou moci v rámci tzv. Family day vyzkoušet děti i jejich rodiče různé baseballové dovednosti. Od 14 do 16 hodin bude na multifunkčním hřišti probíhat zábavné odpoledne s klaunem a kdo bude chtít, může se během ME zapojit do soutěže v hodu na radar o raketovou ruku, která bude probíhat napříč všemi stadiony. V rámci Family day si také můžete zakoupit zvýhodněnou vstupenku na oba zápasy prvního hracího dne. Na nedělní utkání Maďarsko vs. Itálie (od 11 h.) a slavnostní zahájení s duelem Švédsko vs. Velká Británie (od 17 h.)  tak získáte vstup pro dvě osoby za symbolických 250 korun!

Kompletní program a průběžné dění na šampionátu můžete sledovat na oficiálním webu mistrovství Evropy eurobaseball2023.com, kde lze také zakoupit vstupenky na stadiony. Ještě před zahájením turnaje můžete ochutnat vrcholný baseball v rámci přípravného utkání mezi Švédskem a Ukrajinou, které proběhne Na Hvězdě v Třebíči v pátek 22. září 2023 od 14 hodin. Během celé soboty pak budou na stadionu k vidění oficiální tréninky jednotlivých týmů základní skupiny B.