Zpět

Třebíč dvakrát porazila mistra

Třebíč dvakrát porazila mistra

Baseballisté Nuclears na úvod Extraligy zdolali Draky Brno

Skvělý vstup do nového ročníku Extraligy se povedl baseballistům Třebíče Nuclears, když dokázali porazit úřadujícího mistra Draky Brno, a to hned dvakrát. První vítězství se zrodilo před televizními kamerami a plnou tribunou sportovního areálu Na Hvězdě. V domácím prostředí dokázali hráči z Vysočiny najít recept i na Joseho Medinu, venezuelského nadhazovače Draků se zkušenostmi z profesionální MLB, a vyhráli 4:2. Z Brna si pak Nuclears odvezli další cenné vítězství 3:1.

Do úvodního utkání sice lépe vstoupil soupeř, který se ve druhé směně ujal vedení, ale v pátém inningu dokázali pálkaři Nuclears prolomit nadhoz Venezuelce Mediny a třikrát skórovali. Draci sice zareagovali jedním doběhem v šesté směně, ale Třebíč už si vedení vzít nenechala a v dohrávce osmého inningu potvrdila čtvrtým doběhem výhru 4:2.

Základem úspěchu Nuclears byl heroický výkon Kanaďana Ryana Johnsona na nadhozu, který vydržel na kopci celých šest směn, během kterých umožnil soupeři jen dvakrát skórovat a sám rozdal hned devět strikeoutů. Na Ryana výborně navázal dvěma odházenými směnami Lukáš Hlouch a v posledním inningu za Třebíč na kopci zápas nekompromisně uzavřel Američan Cameron Liss dvěma strikeouty.

Kanaďan Ryan Johnson ve službách Třebíče odházel proti Drakům Brno v prvním utkání sezóny celých šest směn. Soupeři umožnil jen dva doběhy a přidal hned devět strikeoutů.
Foto: Robert Vávra

Na pálce předváděl zodpovědný výkon celý tým a každý z hráčů si připsal důležitý nástup. Nejvíc zápisů do statistik přidal mladík Jan Bilíček se dvěma hity, jedním staženým bodem a jedním vlastním doběhem.

„Vyhráli jsme po těžce vydřeném souboji. Ve správnou chvíli fungovala obrana a přišly důležité odpaly. Bylo skvělé vidět fanoušky, jak nás podporují. Hned od začátku dodávali úvodnímu zápasu atmosféru playoff. Užili jsme si to a jsme šťastní, že jsme vyhráli zahajovací utkání sezóny.“ Zhodnotil duel s úsměvem vítězný nadhazovač Ryan Johnson.

Také odveta v Brně se nesla ve znamení skvělých výkonů nadhazovačů na obou stranách. Za Třebíč na kopci odházel pět směn Lukáš Pacal a čtyřmi směnami zápas uzavřel Jake Rabinowitz. Skóre utkání se otevřelo ve druhé směně, když oba celky dokázaly jednou skórovat. Pro první bod Třebíče doběhl Miroslav Křivánek po odpalu Dominika Doležala, když ho předtím posunuli po metách sebeobětovacím odpalem Kamil Pejchal a hitem do levého pole Jan Bilíček.

Třebíčský odchovanec Miroslav Křivánek byl u všech tří bodů Nuclears během odvety s Draky v Brně. Sám doběhl pro dva body a pro třetí stáhl svým odpalem Robina Vávru.
Foto: Robert Vávra

Miroslav Křivánek byl také u druhého a třetího bodu Nuclears, když po jeho odpalu doběhl ve třetí směně na domácí metu Robin Vávra a pro třetí bod doběhl on sám v osmém inningu po sebeobětovacím odpalu Jana Bilíčka.

V dalším kole Extraligy tým Nuclears přivítá Na Hvězdě dalšího finalistu loňského ročníku nejvyšší soutěže. Zápasy Třebíče s Tempem Praha jsou zde na programu v pátek 19. dubna 2024 od 19:00 hodin a v sobotu 20. dubna 2024 od 13:00 hodin.