Zpět

Třebíč má vicemistry Evropy

Třebíč má vicemistry Evropy

Výraznou stopu zanechávají mladí baseballisté klubu Třebíč Nuclears také na mezinárodní scéně. Alex Veselý, Daniel Dobeš a David Jílek vybojovali s českou reprezentací stříbrné medaile na mistrovství Evropy žáků. Dlouho přitom sahali po zlatu. Finále šampionátu proti Německu rozhodlo až třetí prodloužení a z těsného vítězství 10:9 se nakonec radoval šťastnější soupeř.

Daniel Dobeš přitom sehrál klíčovou roli v semifinále proti Nizozemsku, kdy byl oporou týmu na nadhozu. Výhra 6:1 zabezpečila České republice nejen postup do finále ME, ale také účast na světovém šampionátu. Výkony žákovské reprezentace slibují, že by mladé naděje mohly vybojovat zajímavé výsledky i na Mistrovství světa, které se bude konat na přelomu července a srpna v taiwanském Taichungu.

Úspěšní byli zástupci a odchovanci Nuclears také na turnajích organizace Little League. V italské Modeně vyhrál výběr jihu ČR s pěti hráči Třebíče kvalifikační turnaj pro Evropu a Afriku a postupuje na světovou sérii Junior League do USA. Nuclears reprezentují David Bílek, Jiří Balvín, Petr Urbánek, Tomáš Venhoda a Tomáš Příhoda. Na světové sérii softballové Junior League se v zámoří představí zase odchovankyně klubu Kristýna Klára Kuchaříková. Ta výrazně pomohla svému týmu, když ve finále regionální kvalifikace stáhla 3 ze 4 doběhů.

Kolotoč mládežnických šampionátů a kontinentálních kvalifikací pokračuje celé léto a Třebíč má své zástupce prakticky ve všech kategoriích. Hráči Nuclears si tak můžou připsat ještě řadu dalších úspěchů na mezinárodní scéně.

 

 

Text k foto …220131: Stříbro na mistrovství Evropy a postup na světový šampionát vybojovali s žákovskou reprezentací České republiky baseballisté Třebíče Alex Veselý, David Jílek a Daniel Dobeš. Foto: Roman Veselý