Zpět

Led Na Hvězdě je záchranou pro hokejisty a krasobruslařky

Led Na Hvězdě je záchranou pro hokejisty a krasobruslařky

Nedávno otevřenou ledovou plochu Na Hvězdě si mohli zájemci o veřejné bruslení pořádně užívat jen pár dní, než přišlo zpřísnění anticovidových opatření. I za současných vládních nařízení ale stále zůstává poslední záchranou pro krasobruslařky a hokejisty, kteří na krytých zimních stadionech nemůžou trénovat vůbec.

Kristýna Štanclová a Emílie Dokulilová z Krasoklubu Náměšť nad Oslavou při tréninku na umělé ledové ploše v třebíčském sportovním areálu Na Hvězdě. Foto: Robert Vávra

 

Matyáš Lédl z SKLH Žďár nad Sázavou při tréninku na umělé ledové ploše v třebíčském sportovním areálu Na Hvězdě. Foto: Robert Vávra

 

„Zájem o bruslení Na Hvězdě je od otevření areálu opravdu velký. Z měsíce provozu jsme ale mohli nabídnout veřejné bruslení za symbolickou částku 50 Kč na hodinu bohužel jen sedm dní. To ještě platilo omezení na maximální počet 50 osob.“ Říká Jan Urbánek, předseda baseballového klubu Třebíč Nuclears, který ledovou plochu na okraji Třebíče provozuje. Ještě před Vánocemi se ale epidemiologická situace v zemi zhoršila tolik, že limit padesáti osob byl nejdříve snížen na šest a následně až na dvě osoby bruslící v jednom sektoru. „Najednou jsme stáli před otázkou, zda provoz přerušit, nebo jej přizpůsobit tak, abychom splnili všechny podmínky. Nakonec jsme se rozhodli jít cestou soukromých pronájmů a jsme rádi, že tak můžeme alespoň trochu pomoct sportovcům, kteří by jinak nemohli trénovat vůbec.“ Popisuje další vývoj situace Urbánek.

Umělou ledovou plochu si tak i dnes může pronajmout kdokoliv. Rezervace ledu probíhá on-line na novém webu sportovního areálu www.na-hvezde.cz. „Cena pronájmu bohužel odráží provozní náklady, které jsou neúprosné.“ Odpovídá Urbánek na poznámky k částce 2 tisíc za hodinu a jedním dechem dodává: „Abychom udělali bruslení dostupnější, snažíme se alespoň formou speciálních akcí cenu pronájmu na vybraná časová okna občas snížit.“  Určitě se tak vyplatí sledovat rezervační systém na webu a facebookovou stránku areálu @SportovniArealNaHvezde.