Zpět

V neděli startuje Na Hvězdě extraliga

V neděli startuje Na Hvězdě extraliga

Baseball je jedním ze sportů, které dostaly pro svoji nejvyšší soutěž výjimku, a mohou se konat i během protiepidemických omezení. Vše ale jen za dodržení přísných hygienických nařízení a striktně bez diváků. Sledování zápasů se tak prozatím přesouvá do on-line internetového prostoru, kde mají fanoušci k dispozici videopřenosy s informacemi o aktuálním dění na hřišti.

Hned v úvodním kole narazí baseballisté Třebíč Nuclears na loňského finalistu a držitele dvou mistrovských titulů z posledních tří let, tým Arrows Ostrava. Série začíná v sobotu na severu Moravy a v neděli 11. dubna 2021 se přesouvá na Vysočinu. Začátek utkání Na Hvězdě v Třebíči je stanoven na 13. hodinu.

V dresu Nuclears se představí také Američan Anthony James Cipolla, který s týmem Arrows vybojoval v roce 2018 pro Ostravu historicky první mistrovský titul. Barvy Nuclears budou letos hájit ještě další tři cizinci. Z Kanady pochází Ryan Johannes Johnson, který loni vyhrál Homerun Derby na Pražském baseballovém týdnu. Posilou na nadhazovacím kopci by pak měl být Justin Robert Revels. Ten v minulém roce působil v profesionálních nezávislých ligách v USA, kde celkem oblékl dres čtyř celků. Loni jej také škola University of Illinois Springfield vybrala do nejlepšího týmu uplynulé dekády. Zatím posledním Američanem ve službách Třebíče je hrající trenér Jeffrey Charles Barto, který v uplynulých sezónách působil u Hrochů Brno.

Celek Třebíče je již tradičně jedním z týmů s nejnižším věkovým průměrem v extralize. Také letos se na soupisce objevily nové tváře mladých odchovanců Nuclears, kteří budou sbírat své první zkušenosti v nejvyšší soutěži mužů. Hlavním cílem týmu z Vysočiny je především udržet v silné konkurenci extraligu i pro příští sezónu, kdy se má navíc snižovat počet jejich účastníků na osm.

Odkazy na sledování zápasů najdete na facebookové stránce klubu Třebíč Nuclears @trebicnuclears a souhrnné informace z nejvyšší baseballové soutěže pak na webu extraliga.baseball.cz