Zpět

Skvělá zpráva pro fanoušky baseballu na Vysočině

Skvělá zpráva pro fanoušky baseballu na Vysočině

Suverénním způsobem prošli baseballisté Třebíče nadstavbovou částí soutěže o extraligu a s deseti výhrami se stali jejími jasnými vítězi. V poslední sérii porazili Techniku Brno 14:8 a 4:0. Jako jediný tým v nadstavbě nepoznali hořkost porážky a diváci se tak mohou těšit na napínavé extraligové souboje i v příští sezóně, kdy bude nejvyšší soutěž hrát jen osm nejlepších českých celků oproti dosavadním deseti.

Poslední letošní zápas Na Hvězdě nabídl skvělou podívanou se spoustou odpalů a dvaadvaceti doběhy. Od úvodního inningu si Technika, která bojuje o návrat do nejvyšší soutěže, vytvořila silný tlak a před dohrávkou páté směny už vedla 1:3. Pak ale začal nadhazovač hostů Michal Sobotka ztrácet kontrolu nad svými nadhozy a šel ho vystřídat Radek Burian. Hráči Nuclears obsadili všechny tři mety a Kanaďan Ryan Johnson svým dvoumetovým odpalem stáhl tři doběhy, což znamenalo otočení skóre. Hned následující pálkař Richard Sázavský poslal míč až za plot a dvoubodovým homerunem Třebíč odskočila soupeři na rozdíl tří bodů. V efektivním útoku pokračovali hráči Nuclears i následující inning, když Patrik Kadrnožka odpálil dvoubodový homerun a další dva doběhy stáhl opět Richard Sázavský.

Richard Sázavský slaví na domácí metě svůj homerun s Kanaďanem Ryanem Johnsonem. Oba hráči byli ústředními postavami série baseballistů Třebíče Nuclears s Technikou Brno.
Foto: Robert Vávra

Technika se nadechla k obratu v osmé směně. To už na kopci Třebíče vystřídal startujícího Američana Justina Revelse mladý odchovanec Nuclears Lukáš Pacal. Pěti doběhy tým z Brna snížil na 11:8 a pokračoval ve svém tlaku i proti dalšímu mladému nadhazovači Tadeáši Kalčevovi. Útok Techniky definitivně zastavil až trenér Třebíče Jeff Barto, který šel zápas uzavřít na nadhozu. V dohrávce osmé směny ještě Třebíč přidala další tři doběhy a rychlými auty v devátém inningu si pohlídala konečné vítězství 14:8.

Odveta v Brně se nesla v režii zahraničních nadhazovačů. Kanaďan Ryan Johnson v barvách Nuclears si připsal další vítěznou complete game, během které rozdal celkem 19 strikeoutů a umožnil soupeři pouhé tři odpaly. Navíc odpálil už šestý homerun v nadstavbě a připsal si dva stažené doběhy. Skvělé statistiky v útoku proti zahraničním nadhazovačům Techniky zaznamenal i Robin Vávra. Ten si navíc v sérii s Technikou připsal hned čtyři úspěšně ukradené mety a stal se králem zlodějů met celé nadstavby s celkem osmi úspěšnými krádežemi. Třebíč zakončila sezónu vítězstvím 4:0 a uhájila nejvyšší soutěž i pro příští sezónu. Druhým týmem, který postoupí do extraligy, může být právě Technika. V poslední sérii ale nesmí zaváhat proti Bučovicím.

Robin Vávra (v bílém) zaznamenal proti Technice Brno čtyři krádeže met a s celkem osmi úspěšnými pokusy se stal králem zlodějů met celé nadstavby o baseballovou extraligu.
Foto: Robert Vávra

Spokojenost s předvedenou hrou a výsledky neskrýval ani předseda klubu Třebíč Nuclears Jan Urbánek, který po utkání komentoval výkon týmu slovy: „Chtěl bych klukům poděkovat, že zabojovali a neprohráli žádný zápas nadstavby. Dva homeruny v posledním domácím utkání myslím podtrhují to, že v týmu je pohoda. Zároveň patří velký dík trenérovi, který zvládl perfektně celou podzimní část. Pro fanoušky pak mám skvělou zprávu, že Jeff Barto v Třebíči zůstává i pro příští sezónu, kdy budeme určitě chtít zabojovat o postup do TOP 6.“

 

Američan Jeff Barto úspěšně provedl baseballový tým Třebíče Nuclears nadstavbou o extraligu jako trenér a navíc své hráče podpořil v důležitých momentech také jako nadhazovač. Skvělou zprávou pro fanoušky je, že se s vedením klubu dohodl na působení v Třebíči i pro příští sezónu.
Foto: Robert Vávra