Zpět

V neděli startuje Na Hvězdě baseballová extraliga

V neděli startuje Na Hvězdě baseballová extraliga

Baseballisté Třebíče jsou jediným extraligovým týmem, který v loňské nadstavbě udržel příslušnost k nejvyšší soutěži, když nevyzpytatelnou prolínací část suverénně vyhrál. Letos ale bude udržení extraligy ještě těžší, protože počet jejich účastníků byl zúžen na osm. A jak tuto novinku hodnotí trenér týmu Nuclears Američan Jeff Barto?

„Upřímně řečeno, základní část 8 týmů s 21zápasy je velkým zklamáním.“ Říká Jeff a svůj názor vysvětluje: „Každý tým je nyní talentovanější a každý zápas je nesmírně důležitý. To bude z krátkodobého hlediska skvělé, ale týmům to neumožní skutečně experimentovat se sestavami nebo rotacemi a tolik využívat mladé nezkušené hráče. Jeden špatný víkend vám může zničit celou sezónu.“

Reakcí na změnu podmínek je také velké množství hráčů První ligy, kteří míří v rámci hostování či přestupů do extraligových celků. Klub Nuclears sice neavizuje žádnou významnou posilu, ale podařilo se mu udržet Kanaďana Ryana Johnsona. Ten byl v loňské sezóně oporou týmu na nadhozu i na pálce. Do hry samozřejmě bude vstupovat na nadhozu také americký trenér Jeff Barto. Z nových tváří se můžou fanoušci těšit na venezuelského nadhazovače Orlanda Romera a ve vnitřním poli se objeví Jaylyn Williams z USA. Po působení v německé Bundeslize se do týmu vrací také třebíčský odchovanec Kamil Pejchal.

V rámci přípravy nastoupili baseballisté Třebíče o uplynulém víkendu v Brně ke dvěma přípravným zápasům. S Draky prohráli 0:2 a Techniku dokázali porazit 6:0. V úvodním kole letošní extraligy narazí na další brněnský celek. První dva zápasy s Hrochy odehrají Nuclears v sobotu na hřišti soupeře a v neděli 3. dubna 2022 nastoupí od 15:00 hodin Na Hvězdě v Třebíči před domácím publikem. Ke vstupence obdrží každý divák zdarma pivo nebo limonádu a pro děti budou bezplatně k dispozici po celý den skákací trampolíny. Přijďte i vy podpořit třebíčské baseballisty v úvodním kole nejvyšší soutěže!

Kanaďan Ryan Johnson se domlouvá na strategii nadhozu se zadákem Třebíče Robinem Vávrou v utkání s Hrochy Brno během loňského extraligového zápasu. Letos budou Hroši prvním soupeřem Nuclears v základní části nejvyšší soutěže.
Foto: Robert Vávra