Zpět

Domácí premiéru proměnili baseballisté ve vítězství

Domácí premiéru proměnili baseballisté ve vítězství

První zápas před domácím publikem proměnili baseballisté Nuclears v první letošní vítězství. Novou extraligovou sezónu Na Hvězdě zahájil slavnostním nadhozem starosta Třebíče Pavel Pacal. A o zajímavou kulisu se postaralo bláznivé aprílové počasí, které dění na hřišti několikrát zahalilo sněhovou vánicí a pak hned prozářilo jarním sluncem.

Stejně, jak se měnilo počasí, se přelévalo také skóre zápasu mezi Třebíčí Nuclears a Tempem Praha. Domácí tým z Vysočiny se ujal vedení už ve třetí směně. Soupeř dokázal za dva inningy odpovědět a dvěma doběhy strhl vedení na svoji stranu, aby hned v dohrávce hráči Nuclears opět vyrovnali.

Pražané, kteří všechna dosavadní utkání vyhráli, zatlačili na pálce a v šesté směně znovu odskočili o dva body. Za stavu 2:4 vystřídal na nadhozu Venezuece Orlanda Romera hrající trenér Třebíče, Američan Jeff Barto. Ten už soupeři žádné další doběhy neumožnil a na poslední tři směny mu stačilo 34 nadhozů.

Rozhodující se ukázala dohrávka sedmé směny. V té si nejdříve Robin Vávra a Patrik Kadrnožka vybojovali metu zdarma, aby je následně tvrdým třímetovým odpalem poslal pro body znamenající vyrovnání Jaylyn Williams z USA. Skvělou formu na pálce v utkání zaznamenal také Richard Sázavský, který se při každém svém nástupu dostal na metu. Svým odpalem navíc stáhl Williamse pro vítězný pátý doběh a Třebíč mohla slavit vítězství 5:4.

„Doteď to byla těžká rozcvička. Byli jsme trochu zamrzlí na pálce. Nemáme problém naplnit mety, ale stáhnout z nich body. V dnešním zápase jsme to konečně prolomili. Je skvělé získat první výhru v sezóně a snad jich bude ještě víc.“ Řekl po utkání vítězný nadhazovač a trenér Nuclears Jeff Barto.

Jeho svěřenci sice předváděli dobré výkony i v předchozích zápasech. Všechna čtyři předchozí utkání ale nakonec prohráli. S pražským Tempem na jeho hřišti v sobotu podlehli dvakrát 1:5. Hráčům Nuclears nepomohl ani výborný nadhoz Lukáše Pacala a Kanaďana Ryana Johnsona, kteří v prvním měření sil rozdali soupeři celkem 15 strikeoutů.

Nejlepšími pálkaři Třebíče byli v Praze Lukáš Malý a Dominik Doležal.

V dalším kole nejvyšší soutěže narazí hráči Nuclears na ambiciózní tým Sokol Hluboká posílený o řadu zvučných jmen. První dva zápasy se hrají v sobotu na Hluboké.

Odveta Na Hvězdě v Třebíči se odehraje v neděli 17. dubna 2022 od 15 hodin. Přijďte podpořit jediného zástupce Vysočiny v Extralize. Stále platí, že ke vstupence získáte jedno pivo nebo limonádu zdarma.