Zpět

Baseballisté slaví vyhranou sérii

Baseballisté slaví vyhranou sérii

Dramatickou podívanou s obratem v úplném závěru utkání nabídl třetí zápas mezi Třebíčí Nuclears a Sokolem Hluboká v baseballové Extralize. Po vyrovnaném souboji na jihu Čech se tak mohli hráči a fanoušci Nuclears radovat v domácím prostředí Na Hvězdě z první letošní vyhrané série.

Úvodní duel byl plně v režii novozélandského nadhazovače v dresu Hluboké. James Boyce odházel kompletní zápas a pálkařům Nuclears neumožnil jediný doběh a rozdal 13 strikeoutů. Stejně jako v prvním kole nejvyšší soutěže si Boyce svým výkonem řekl o nominaci na nadhazovače týdne. Sokol vyhrál první utkání 5:0.

Také v odvetě na Hluboké dostali hráči Nuclears 13 strikeoutů. Postaral se o ně William Parsons z Austrálie. Tentokrát to ale na tým z Vysočiny nestačilo. Na nadhozu Třebíče předvedli skvělý výkon Lukáš Smejkal, který během tří směn na kopci dovolil dva doběhy, a Kanaďan Ryan Johnson. Ten ve zbývajících šesti směnách nepustil Sokol do žádného tlaku. Hráčům Nuclears se naopak začalo dařit na pálce. Lukáš Smejkal zaznamenal svůj první homerun v nejvyšší soutěži a hned trojice hráčů si připsala dvoumetový odpal – Richard Sázavský, Kamil Pejchal a hned dvakrát Američan Jaylyn Williams. Třebíč vyhrála 3:7 a vyrovnala stav zápasů na 1:1.

Rozhodnutí o vítězi v sérii se tak přeneslo až do třetího měření sil v neděli Na Hvězdě v Třebíči. Domácí Nuclears nastoupili na nadhozu s Orlandem Romerem z Venezuely, který opět předvedl skvělý výkon. Na kopci vydržel až do sedmé směny, kdy obdržel jediný doběh a vystřídal ho hrající trenér Třebíče Jeff Barto z USA. Tlak pálkařů Nuclears vyhnal nadhazovače Hluboké Petra Vojtu z kopce už ve čtvrté směně, když Třebíč za stavu nula autů obsadila všechny mety. Jenže střídající nadhazovač Sokola Scott Mulhearn z Austrálie udržel třemi rychlými strikeouty čisté konto a navíc dokázal až do deváté směny krotit další snahy Nuclears v útoku. Do dohrávky utkání vstupovala Hluboká s vedením 2:0. Pak ale nastartoval obrat domácích trojmetovým odpalem Robin Vávra a Třebíči se podařilo vyrovnat. Ve vynuceném extrainningu dokázala Třebíč zahrát hned na první odpal double play a rychlým třetím outem se přesunout do útoku. V dohrávce pak nejdřív Patrik Kadrnožka zařídil výbornou ulejvkou obsazení všech met a Američan Jaylyn Williams pak poslal dlouhým sebeobětovacím odpalem pro vítězný doběh Davida Sklenáře. Po vítězství 3:2 se tak Třebíč mohla radovat z první vyhrané série.

„Byl to těžký, dobře vybojovaný zápas. Kluci hráli výborně a na konci se nám to povedlo. Orlando zaházel výborně a vyhráli jsme!“ Zhodnotil stručně rozhodující duel Jaylyn Williams z USA.

O víkendu čeká Nuclears úřadující mistr. V pátek odehrají večerní zápas na severu Moravy. Diváci Na Hvězdě v Třebíči se tentokrát mohou těšit hned na dvě utkání. Třebíč vyzve Arrows Ostrava v sobotu 23. a v neděli 24. dubna 2022. Začátek obou duelů je v 15 hodin.