Zpět

Třebíč třikrát porazila obhájce titulu

Třebíč třikrát porazila obhájce titulu

Baseballisté z Vysočiny si o víkendu vyšlápli na úřadujícího mistra a po třech výhrách nad Arrows Ostrava (5:3, 9:6 a 7:2) se rázem posunuli do vyšších pater tabulky. Do play-off Extraligy je sice ještě dlouhá cesta, ale pro hráče Třebíče je vítězná série s obhájcem titulu důležitým vykročením, pokud se chtějí do Top 6 probojovat.

Vítězná série se ale nerodila úplně lehce. O první výhře na severu Moravy rozhodla až druhá nastavená směna. Ostrava se ujala vedení 2:0 už ve druhém inningu, ale Třebíč dokázala v páté směně po metě zdarma, hitu Robina Vávry a dvojmetovém odpalu Lukáše Malého otočit na 2:3. Jenže krátce na to Arrows skóre srovnali. Do konce deváté směny už Kanaďan Ryan Johnson, který na nadhozu Třebíče vystřídal Lukáše Pacala, žádný další doběh nepovolil. A neprosadili se ani pálkaři Nuclears. Rozuzlení nepřinesl ani první extrainning. V jedenácté směně se ale hráči Třebíče dokázali prosadit a s přispěním chyb ostravské obrany si vytvořili náskok, který už dokázali uhlídat a slavili vítězství 5:3.

 

V první odvetě Na Hvězdě dostali příležitost také mladí odchovanci Nuclears. Skvěle ji využil Adam Veselý, který na kopci vystřídal startujícího Lukáše Smejkala, a s premiérovým vítězstvím na extraligovém nadhozu získal rovnou cenný skalp úřadujícího mistra. Důležitou roli sehrál také Jan Urbánek mladší, jehož trefením na pálce při všech obsazených metách se Třebíči podařilo v dohrávce sedmé směny dostat do vedení. Ostrava se sice ještě snažila vývoj zvrátit a v osmé směně snížila na rozdíl jediného doběhu. Jenže útok Nuclears přidal další dva body a výsledek 9:6 na nadhozu pohlídal zkušený hrající trenér Třebíče Jeff Barto z USA.

Na rychlý bod Arrows v úvodu třetího utkání dokázali hráči Nuclears rychle zareagovat a hned po první směně šli do vedení. To navýšili o další tři doběhy ve čtvrté směně. Soupeři se podařilo prosadit proti skvěle nadhazujícímu Orlandu Romerovi z Venezuely až v šestém inningu. Další body ale už nepřidali. Zato pálkaři Třebíče byli při chuti a hned čtyři hráči Nuclears – Lukáš Malý, Patrik Kadrnožka, Robin Vávra a dvakrát Američan Jaylyn Williams si v utkání připsali dvojmetové odpaly. Poslední dvě směny uzavřel na nadhozu opět trenér Jeff Barto z USA. Po výhře 7:2 tak Třebíč mohla slavit cenné vítězství v sérii 3:0.

„Odehráli jsme parádní sérii, vše, co jsme si přáli, nám vyšlo.“ Neskrýval svou radost autor pěti stažených bodů a čtyř doběhů Lukáš Malý. „Konečně se probudily pálky, na to jsme čekali celou sezónu. Udělali jsme nějaké chyby, ale v důležitých situacích nás pole podrželo a nadhazovači házeli výborně.“ Doplnil hodnocení catcher Nuclears Robin Vávra.

Tento týden se můžou diváci těšit hned na tři zápasy třebíčského týmu Na Hvězdě. Už ve středu 26. dubna 2022 od 16 hodin zde Nuclears odehrají utkání s Hrochy Brno, které se v původním termínu neuskutečnilo pro déšť. O víkendu pak Třebíč čeká důležitá série s brněnskou Technikou. V sobotu 30. dubna 2022 ji zahájí dvojutkání ve 12 a v 15 hodin Na Hvězdě v Třebíči.