Zpět

Boje o extraligové play-off vrcholí

Boje o extraligové play-off vrcholí

Baseballisté Třebíče udělali důležitý krok a třemi výhrami ze čtyř posledních zápasů se významně přiblížili k postupu do play-off nejvyšší soutěže. Do konce základní části Extraligy jim zbývají poslední dvě série po třech utkáních. V průběžné tabulce jsou zatím na třetí příčce. Do bojů o titul zasáhne šest nejlepších celků.

V odloženém utkání s Hrochy Brno předváděli na obou stranách vynikající práci nadhazovači a jediný doběh zápasu urval soupeř až po chybě třebíčské obrany. Reprezentant Lukáš Ercoli v dresu Hrochů odházel celé utkání, při kterém rozdal celkem 14 strikeoutů a hodně hlasitě si řekl o nominaci na nadhazovače týdne. Třebíč tak prohrála fotbalovým výsledkem 0:1.

Proti Technice Brno nastoupil v úvodním duelu na nadhozu Kanaďan Ryan Johnson a až do osmé směny, kdy se soupeř prosadil dvěma doběhy, pálkařům nic nedovolil. Poslední inning si na kopci pohlídal hrající trenér Nuclears Jeff Barto z USA a Třebíč vyhrála 5:2. Svůj první úspěšný odpal v extralize mužů během zápasu zaznamenal teprve patnáctiletý odchovanec domácích Pavel Jozek junior.

O poznání větší drama přineslo druhé utkání série, ve kterém se Technika ujala vedení 4:0 a Nuclears museli dotahovat. V dohrávce šestého inningu Třebíč snížila na rozdíl jediného bodu a hned v následující směně se třemi doběhy dostala do vedení. Jenže na to vzápětí odpověděli brněnští hráči vyrovnáním, když se dokázali pálkařsky prosadit na Jefa Barta z USA, který v osmé směně vystřídal na nadhozu Adama Veselého. Rozuzlení přinesla dohrávka deváté směny, kdy hráči Nuclears obsadili všechny mety a Kamil Pejchal dokázal vybojovat proti Venezuelci Luisovi Rengelovi na kopci Techniky metu zdarma a tím posunul Američana Jaylyna Williamse pro vítězný bod a Třebíč vyhrála 7:6.

„Ze začátku jsme nepodrželi našeho startujícího nadhazovače Orlanda Romera z Venezuely.“ Řekl po utkání vnitřní polař Nuclears Tadeáš Kalčev a své hodnocení s úlevou zakončil: „Pak jsme ale udělali v každé směně body a dotáhli jsme to k vítězství.“

Ve třetím utkání v Brně už Technice došly síly, a to hlavně na nadhozu, takže si baseballisté Třebíče s radostí zapálili a soupeře rozstříleli. Po osmnácti úspěšných odpalech, z nichž čtyři mířily až za plot, se Nuclears radovali z vítězství 17:2. Na pálce nejvíc řádil Richard Sázavský, který se podílel na celkem osmi bodech Třebíče, když čtyři doběhy stáhl svými odpaly a stejný počet doběhů sám přidal. Na konto si navíc připsal hned dva homeruny. Na nadhozu předvedl 7 výborných směn Lukáš Pacal a poslední inning ho zastoupil Lukáš Smejkal.

Po vítězné sérii 3:0 na zápasy s Technikou (5:2, 7:6 a 17:2) byl navíc hráč Nuclears Jaylyn Williams z USA nominován na hráče týdne. Svých 17 nástupů na pálce dokázal proměnit v 9 hitů zahrnujících jeden dvoumetový odpal a jeden homerun, 5 stažených bodů a stejný počet vlastních doběhů.

V dalším kole čeká Nuclears velmi silný soupeř. Suverénní Draci Brno totiž zatím prohráli jen jediný zápas a se čtrnácti výhrami jasně vedou extraligovou tabulku. Přijďte podpořit hráče Nuclears v sobotu 7. a v neděli 8. května 2022 vždy od 16 hodin na třebíčskou Hvězdu! Úvodní brněnský zápas série navíc můžete sledovat v pátek 6. května 2022 od 19 hodin na ČT sport Plus!