Zpět

Army Day Na Hvězdě

Army Day Na Hvězdě

Zajímavé odpoledne pro celou rodinu nabízí na neděli 15. května Army Day ve sportovním areálu Na Hvězdě v Třebíči. Od 15 hodin zde bude k dispozici řada soutěží o ceny pro děti a ukázky výzbroje armády.

Akci pořádá baseballový klub Třebíč Nuclears ve spolupráci s 22. základnou vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou. Doprovodný program bude provázet poslední utkání základní části Extraligy mezi Třebíčí a Eagles Praha. To zahájí těsně před čtvrtou hodinou slavnostní nástup s průletem vojenského vrtulníku. V průběhu zápasu se můžou diváci těšit na komentované ukázky výcviku služebních psů (po druhé směně) a systému MUSADO – boje muže proti muži (po čtvrté směně) v podání vojáků 225. letky bojového zabezpečení. K vidění budou i dravci používaní k ornitologické ochraně letiště.

„Pro baseballisty Třebíče je Army Day příležitostí, jak symbolicky poděkovat vojákům za jejich práci.“ Říká k již tradiční akci předseda Nuclears Jan Urbánek. Letos se hráči a členové klubu zapojili také do charitativní akce „Běh pro válečné veterány“ na podporu Vojenského fondu solidarity. Prostřednictvím aplikace Pomáhej pohybem Nadace ČEZ může podpořit Běh pro válečné veterány každý. Svou aktivitou tak pomůžete získat příspěvek do Vojenského fondu solidarity ve výši sto tisíc korun třeba i vy. Akce letos trvá do 20. května.