Zpět

Baseballisté vstupují do play-off

Baseballisté vstupují do play-off

Již tento víkend se představí šest nejlepších týmů nejvyšší baseballové soutěže v play-off. Do bojů o titul poprvé v historii zasáhnou také hráči Třebíče Nuclears, kterým v předchozích sezónách již několikrát utekl postup doslova o vlásek. Naplnit dlouhodobý cíl klubu se jedinému zástupci z Vysočiny podařilo po pěti letech působení v nejvyšší soutěži.

„Konečně si můžeme společně s diváky závěr sezóny pořádně užít a nemusíme se strachovat o příslušnost k Extralize v nevyzpytatelných bojích o udržení. Týmu pod vedením Američana Jeffa Barto se navíc podařilo vybojovat postup v roce, kdy je konkurence těžší než dříve, protože nejvyšší soutěž byla zúžena z deseti na osm týmů.“ Říká předseda třebíčského klubu Jan Urbánek.

Dohrávané zápasy základní části rozhodly o tom, že Třebíč v ní skončila na pátém místě se stejným počtem vítězství jako týmy na třetím a čtvrtém místě. To znamená, že v takzvaném TOP 6 nejdříve narazí na druhý celek základní části, kterým je Tempo Praha. V této části soutěže odehrají týmy po třech zápasech s každým z účastníků TOP 6. Nejlepší čtyři týmy pak postoupí do semifinále.

Před domácím publikem se baseballisté Nuclears představí proti Tempu v neděli 29. května 2022. Zápas na třebíčské Hvězdě začíná v 16 hodin. K úvodním dvěma duelům cestuje tým už v sobotu do Prahy.

Utkání TOP 6 baseballové Extraligy 2022

stadion Na Hvězdě 1388 – Třebíč Nuclears vs.:

29.5.           neděle        16 h.           Tempo Praha

8.6.             středa         17 h.           Hroši Brno

2.7.             sobota        16 h.           Arrows Ostrava

3.7.             neděle        16 h.           Arrows Ostrava

10.7.           neděle        16 h.           Eagles Praha

16.7.           sobota        16 h.           Draci Brno

17.7.           neděle        16 h.           Draci Brno