Zpět

Baseballisté Třebíče slaví historický úspěch

Baseballisté Třebíče slaví historický úspěch

Dvěma výhrami nad úřadujícími mistry ČR Arrows Ostrava 7:6, 3:0 a ziskem konečné páté příčky v Extralize zakončili baseballisté Třebíče Nuclears svoji historicky nejúspěšnější sezónu. Americký trenér Jeff Barto často sází na mladé odchovance klubu, které staví vedle zkušených zahraničních posil, a tato kombinace se mu vyplatila i tentokrát.

V prvním utkání dával týmu jistotu na nadhozu Orlando Romero z Venezuely, který během osmi směn nadělil soupeři celkem devět strikeoutů. Útok Nuclears tentokrát táhli právě mladíci a skvěle se týmu odvděčili za danou příležitost. Svými třemi hity stáhl tři body Třebíče Jan Urbánek junior a stoprocentní byl na pálce Adam Veselý. Ten ke třem odpalům v úvodním duelu přidal tři hity také ve druhém utkání.

Ústřední postavou odvety se stal Kanaďan Ryan Johnson, který uzavíral na nadhozu poslední směnu v prvním zápasu a na kopec se postavil i ve druhém utkání. V něm odházel vítěznou Complete Game a zářil i v útoku. Svými dvěma odpaly včetně jednoho homerunu stáhl dva ze tří bodů Třebíče a sám přidal jeden doběh. Z mladých odchovanců na sebe upozornil stoprocentní úspěšností na pálce teprve šestnáctiletý Jan Bilíček, který si utkání náležitě užil. „Dnes to byl krásný den před domácím publikem. Všichni kluci pálili, nadhazovači byli taky skvělí a zahráli jsme si krásný baseball.“ Shrnul své pocity po vítězné sérii Bilíček.

Své svěřence trenér Jeff Barto chválil už po odehrané Top 6: „Tvrdě dřou, jsou skvělý kolektiv, a navíc jsou velmi mladí. Takže si myslím, že před sebou máme velmi slibnou budoucnost…“ Zhodnotil počínání hráčů Nuclears v historicky nejúspěšnější sezóně hrající trenér, kterému se jako prvnímu podařilo dovést Třebíč do play-off nejvyšší soutěže.