Zpět

Umělá ledová plocha Na Hvězdě se otevírá

Umělá ledová plocha Na Hvězdě se otevírá

Oblíbenou venkovní ledovou plochu Na Hvězdě v Třebíči si budou moci bruslaři užít také letos. A to i přes to, že provoz tohoto zařízení, kde během covidových lockdownů našli útočiště mladí hokejisté a krasobruslařky, také zasáhlo prudké zvýšení cen energií. První letošní bruslení pro veřejnost zde otevře své brány v pátek 9. prosince 2022.

„Jsem rád, že se nám podařilo umělou ledovou plochu zprovoznit i letos. I když o deset dnů později, než jsme zvyklí. A pevně věřím, že to nebude muset být jen do Vánoc.“ Říká předseda baseballového klubu Třebíč Nuclears, který kluziště provozuje, Jan Urbánek. A dál vysvětluje: „Definitivně se o provozu plochy rozhodne na městském zastupitelstvu, které jsme byli kvůli navýšení cen energií nuceni požádat o zvýšení příspěvku na provoz. Pokud tato žádost projde úspěšně hlasováním, budeme moci návštěvníkům nabídnout bezpečné bruslení v plném rozsahu.“ Konec sezóny je v ideálním případě plánovaný na konec února. Záležet samozřejmě bude také na počasí.

Zvýšené náklady se logicky promítly do vstupného. Naštěstí ale ne nějak dramaticky. Navíc si veřejnost může užít bruslení i za loňské ceny, a to v případě, že si koupí v limitované edici zvýhodněnou permanentku na deset bloků bruslení za 500 Kč. Jinak zájemci letos zaplatí za jednorázový vstup 70 korun.

Přípravu ledu v třebíčském sportovním areálu Na Hvězdě spustili baseballisté klubu Nuclears před několika dny a dnes už je vše připraveno pro bruslaře. První letošní blok bruslení pro veřejnost se na oblíbené umělé ledové ploše otevře v pátek 9. prosince 2022 v 8:00 hodin. Foto: Jan Gregor

Na Hvězdě se bude bruslit denně od 8 hodin ráno do večerních 22 hodin. Velkou novinkou jsou dlouhé bloky dopoledního bruslení ve všední dny za zvýhodněnou cenu, kdy můžete bruslit od 8:00 do 14:15 hodin za pouhých 30 Kč. „Touto nabídkou míříme hlavně na školy a školky, ale přijít sem může za stejných podmínek v daný čas kdokoliv.“ Říká Jan Urbánek a upřesňuje platnost této mimořádné možnosti: „Jsme moc zvědaví, s jakým ohlasem se zvýhodněný dlouhý blok bruslení setká. Jde o zkoušku, takže zatím to takto bude fungovat jen do 22. prosince 2022. Bruslaři můžou přijít i odejít kdykoliv v průběhu tohoto bloku bruslení. Kdo dorazí už ráno na osmou a neopustí areál, může tady za 30 korun bruslit déle jak šest hodin. Tedy pokud to daný jedinec fyzicky vydrží…“ Dodává Urbánek s úsměvem.

Stejně jako v uplynulých letech si můžete ledovou plochu také soukromě pronajmout. Kluziště pak můžete využít třeba na hokej, nebo bruslení pro uzavřenou společnost. Přesné rozpisy bloků bruslení pro veřejnost a časů na pronájem zájemci najdou na webové stránce areálu www.na-hvezde.cz/rezervace/, kde si také můžou vybraný čas soukromého pronájmu zarezervovat. Na bloky bruslení pro veřejnost žádná rezervace nutná není.

Mezi doplňkovými službami Na Hvězdě najdete také broušení bruslí nebo jejich zapůjčení, pokud žádné nevlastníte. Přímo u ledové plochy budou opět k dispozici horké nápoje pro děti i dospělé a drobné občerstvení. Zvýhodněné dopolední bloky bruslení ve všední dny můžete navíc zakončit dobrým obědem v restauraci Na Hvězdě, která od 11:00 hodin nabízí dopolední menu. Baseballový klub navíc slibuje různé akce na zpestření sezóny bruslení. Určitě se tedy vyplatí sledovat aktuální nabídku na facebookové stránce areálu SportovniArealNaHvezde nebo na webu www.na-hvezde.cz

Umělá ledová plocha Na Hvězdě v Třebíči si rychle získala velkou oblibu. Zájemce láká každý rok i na atraktivní večerní bruslení. Letos se brány kluziště pro veřejnost otevřou v pátek 9. prosince v 8 hodin. Foto: Robert Vávra