Zpět

Draci slavili vítězství také na ledě

Draci slavili vítězství také na ledě

Úřadující mistři baseballové Extraligy Draci Brno dominovali také na ledě s hokejkami. V Třebíči Na Hvězdě se již podruhé utkaly nejlepší týmy nejvyšší české soutěže v baseballu, aby bojovaly o neoficiální titul s bruslemi na nohou. O pozdějším vítězi hokejového turnaje se rozhodlo hned v úvodním utkání, kdy Draci porazili domácí Třebíč Nuclears 8:6.

Ve všech zbývajících zápasech si totiž oba týmy z Moravy udržely svoji neporazitelnost. Draci porazili Tempo Praha 23:12 a Eagles Praha 8:2. Tým Třebíč Nuclears zvítězil nad Eagles 12:9 a v závěrečném utkání turnaje si poradil s Tempem Praha 19:5. O třetím místě rozhodl vzájemný duel zástupců z hlavního města, ve kterém byli úspěšnější hráči Eagles, když výběr Tempa zdolali poměrem 17:10.

V konečném pořadí patří první místo Drakům Brno, druhá skončila Třebíč před třetími Eagles Praha a čtvrtá příčka patří pražskému Tempu. Pravidla turnaje umožňují doplnit tým hráči z jiných baseballových klubů, takže diváci mohli na ledě vidět také čtveřici baseballistů Blesku Jablonec, a to v dresech Eagles Praha. Nejlepšími hráči jednotlivých týmů byli vyhlášeni Tomáš Icík (Eagles Praha), Přemek Chroust (Draci Brno), Alex Rejman (Tempo Praha) a Václav Křivánek (Třebíč Nuclears).

Nejlepšími hráči jednotlivých týmů v hokejovém turnaji zástupců baseballové Extraligy byli vyhlášeni (na snímku zleva): Tomáš Icík (Eagles Praha), Přemek Chroust (Draci Brno), Alex Rejman (Tempo Praha) a Václav Křivánek (Třebíč Nuclears).
Foto: Jan Beneš

„Hokejový turnaj baseballových týmů už má své pevné místo jako zpestření během zimní přípravy.“ Říká předseda baseballového klubu Třebíč Nuclears, který kluziště provozuje, a hlavní organizátor turnaje Jan Urbánek. „Atraktivní souboje známých jmen v nezvyklých rolích nabízejí divákům Na Hvězdě zajímavou podívanou. Už poslední březnový víkend se zde znovu rozběhne baseballová Extraliga a na konec sezóny se diváci můžou těšit na nejlepší týmy v rámci mistrovství Evropy mužů.“ Doplňuje Urbánek informace k celoročně zajímavému programu v třebíčském areálu Na Hvězdě, kde má svůj domov baseballový tým Třebíč Nuclears.

Hráči z nejlepších týmů baseballové Extraligy vyměnili pálky za hokejky a Na Hvězdě v Třebíči bojovali o neoficiální titul na ledě. Hokejový turnaj baseballistů na Vysočině je tradičním zpestřením zimní přípravy před novou sezónou. V té letošní čeká vybrané hráče kromě nejvyšší domácí soutěže také účast na World Baseball Classic nebo na mistrovství Evropy mužů, jehož základní skupinu B bude v září hostit renovovaný baseballový stadion Na Hvězdě v Třebíči.
Foto: Sabina Prokešová