Zpět

Velký dětský den zpestří úvod play-off

Velký dětský den zpestří úvod play-off

Už tento víkend se na třebíčské Hvězdě rozběhne nadstavbová část nejvyšší baseballové soutěže. Soupeřem domácích Nuclears budou v pátek 26. a v sobotu 27. května 2023 Hroši Brno. Zápasy TOP 6 začínají vždy v 19:00 hodin. Sobotní program se ale otevře už ve 14:00 hodin velkým dětským dnem a v 15:30 hodin baseballisté oslaví historicky nejlepší umístění po základní části Extraligy slavnostním přestřižením pásky u zmodernizovaného stadionu.

„Multifunkční areál Na Hvězdě, který je majetkem města, prošel významným technickým zhodnocením. Nadstavba a přístavba zázemí plus zbrusu nové LED osvětlení si vyžádaly investici přesahující dvacet milionů korun.“ Říká Jan Urbánek, předseda baseballového klubu Třebíč Nuclears, který stadion Na Hvězdě spravuje. „Na pokrytí nákladů šly prostředky z Národní sportovní agentury ve výši 12,8 milionu, město Třebíč zaplatilo 6,6 milionu a 3,8 milionu přispěl kraj Vysočina.“ Upřesňuje Urbánek rozdělení investic.

Areál tak modernizací získal i rozšíření provozní budovy o objekty šaten, jejichž dosavadní počet byl pro stále rostoucí počet členů klubu nedostatečný. Baseball patří v Třebíči k nejúspěšnějším sportům, což dokládá druhé místo mužů v základní části letošního ročníku Extraligy. A pro účast v nejvyšší soutěži je nezbytné také umělé osvětlení, které kromě využití při zápasech významně rozšíří časovou kapacitu pro tréninky závislé na světelných podmínkách. Díky kvalitnímu zázemí se Třebíč v září stane jedním z pořadatelských měst mistrovství Evropy mužů. Na Vysočině se odehraje základní skupina B s Itálií, Velkou Británií, Švédskem a Maďarskem.

Slavnostní přestřižení pásky zmodernizovaného stadionu bude v sobotu 27. května 2023 od 14:00 do 16:00 hodin Na Hvězdě doprovázet Velký dětský den. K dispozici budou dětem po tuto dobu zdarma skákací trampolíny, připravené jsou různé soutěže, baseballová road-show, malování na obličej a každý dětský účastník dostane zdarma ovocný ledňák. Celý den můžou návštěvníci areálu sledovat utkání devítiletých dětí v rámci turnaje Českého baseballového poháru a v 19:00 hodin začne atraktivní večerní zápas play-off Extraligy pod umělým osvětlením.