Zpět

Slavnostní přestřižení pásky u ledové plochy

Slavnostní přestřižení pásky u ledové plochy
Bruslení v prostorách někdejšího Vídeňského rybníku na jižním okraji Třebíče má dlouhou tradici. Nejdříve se zde bruslilo na plácku u silnice a velké pozornosti se v posledních letech těšil ojedinělý ledový okruh po obvodu velkého baseballového stadionu, který je srdcem dnešního sportovního areálu Na Hvězdě. Zimní radovánky na bruslích zde byly ale vždy závislé výhradně na počasí. Vzhledem k tomu, že mrazivých dní postupně ubývá, některé roky nebylo možné led připravit vůbec. To se ale letos změní.

 

Obyvatelé Třebíče zde budou mít k dispozici zbrusu novou umělou ledovou plochu, která vznikla v rámci akce: „Rekonstrukce hřiště – Multifunkční hřiště na Hvězdě v Třebíči“. Jak už název napovídá, hřiště bude sloužit po celý rok. V zimě pro bruslení a po zbytek roku pro dětský baseball a další venkovní sporty. Slavnostní zahájení provozu proběhne ve středu 9. prosince 2020 v 16:00 hodin, kdy u hřiště starosta města Třebíče Pavel Pacal, radní kraje Vysočina Jan Břížďala, předseda baseballového klubu Třebíč Nuclears Jan Urbánek a zástupci zhotovitelů slavnostně přestřihnou pásku.

Veřejnosti se pak nová umělá ledová plocha otevře v nejbližších dnech, jakmile to kvalita právě připravovaného ledu dovolí. Otevřeno by pak mělo být denně od 9:00 do 21:30 hodin. Pevné bloky pro veřejnost jsou plánovány od 15:00 do 16:30 a od 17:00 do 18:30 hodin. V ostatní časy bude možné si plochu pronajmout i soukromě.